Apifrucht

apifrucht baner.jpgApifrucht je novi brend firme APIMED pod kojim se proizvode prirodni cijeđeni voćni sokovi ekstra, premium kvalitete. Misija APIMED-a je proizvodnja zdrave hrane i pića visoke kvalitete od domaćih sirovina netretiranim pesticidima, antibioticima i bilo kakvim drugim neprirodnim, štetnim sredstvima. 
Osim proizvodnje i profita, APIMED svojim programom ima za cilj da radi na jačanju malih farmera, proizvođača voća, pčelara, sakupljača ljekovitog bilja a sve s ciljem zajedničkog ekonomskog jačanja i duguročne kooperantske saradnje.
 
Apifrucht sokovi dobivaju se tehnologijom pranja, mljevenja i cijeđenja plodova voća čime se dobivaju prirodni voćni sokovi sa 100% udjelom voća bez dodatka vode, šećera, konezervansa ili aditiva. Sok se pakuje u staklenu ambalažu od 1l i 0,25l. Pasterizacijom (zagrijavanje do 80 stepeni celzijusa) rok trajanja soka se produžava do 2 godine. Sok ima talog, bogat je pektinom, pravi se od neprskanog voća i predstavlja 100% organski ili bio proizvod.  
Saturday the 20th. Apifrucht, 100% voće